Foto: Shutterstock
Gardais un maigais rīsu krēms ar saulaino smiltsērkšķu mērci neatstās vienaldzīgu nevienu kārumnieku. Rīsus ieteicams izvārīt iepriekšējā dienā, lai krēma gatavošanas dienā tie būtu pilnībā atdzisuši.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
RĪSU KRĒMAM:800 mlpiens1 vaniļas pāksts šķipsnasāls200 grīsi (īsgraudu)200 mlsaldais krējums4 ĒKcukurs SMILTSĒRKŠĶU PUTĀM:100 mlsmiltsērkšķu sula3 olas100 gcukurs150 gsviests

Sagatavošana

1

Katliņā ielej pienu. Pārgriež vaniļas pāksti uz pusēm un sēkliņas ieskrāpē pienā, arī pāksti liek pienā. Iemaisa arī sāli un rīsus.

2

Nepārtraukti maisot, lai rīsi nepierautos pie katliņa dibena, karsē pienu. Kad piens vārās, uz mazas uguns vāra rīsus 5 minūtes. Pēc tam katliņu noņem, uzliek vāku un ietin segās un spilvenos uz vismaz 20-25 minūtēm, līdz rīsi ir mīksti. Pirms pabeidz gatavot krēmu, gatavos rīsus atdzesē pilnībā.

3

Gatavo smiltsērkšķu mērci. Katliņā ielej smiltsērkšķu sulu, pievieno cukuru un olas. Ar kuļamo slotiņu sakuļ. Liek katliņu uz vidējas uguns un, nepārtraukti kuļot, uzvāra. Noņem no uguns. Pievieno sviestu un ar blenderi vai mikseri sakuļ putās. Atdzesē.

4

Atdzisušiem rīsiem izņem vaniļas pāksti un ar dakšiņu, tos samaisot, uzirdina. Sakuļ putukrējumu un iecilā rīsos.

5

Liek porciju trauciņos, grezno ar smiltsērkšķu putām. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!