Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda, ar citrusaugļu smaržu un garšu bagāta rīsu maltīte. Šī rīsu putra būs lielisks brokastu ēdiens vai deserts svinīgām reizēm. Apelsīnus receptē ziemas sezonā var aizvietot ar mandarīniem.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
600 mlpiens2 ĒKpūdercukurs1 kubiņš sviests175 grisoto rīsi (arborio)200 mlkondensētais piens APELSĪNIEM:6 gab.mazi apelsīni (vai mandarīni)100 gcukurs2 ĒKbrendijs

Sagatavošana

1

Katliņā ieber cukuru un aptuveni četras ēdamkarotes ūdeni. Karsējot maisa tik ilgi, līdz cukurs izkusis.

2

Masai ļauj sākt vārīties, pēc tam dažas minūtes cukuru karsē, līdz sīrups pārtop dzintara krāsā. Katliņu ņem nost no plīts un tā pamatni iemērcē aukstā ūdenī, lai cukurs beigtu vārīties.

3

Sīrupā pēc tam iemaisa četras ēdamkarotes ūdens, brendiju un sagatavotās apelsīnu miziņas. Katliņu liek atpakaļ uz plīts un vāra aptuveni 10-15 minūtes, līdz miziņa ir mīksta.

4

Pēc tam liek iekšā veselos apelsīnus un apvāra divas minūtes. Griež otrādi un vāra vēl divas minūtes. Pēc tam apelsīnus ņem laukā un liek virs rīsu biezputras.

5

Gatavo rīsu putru: katliņā liek vārīties pienu, kad tas burbuļo, pievieno divu atlikušo apelsīnu miziņu (nesagriezto) un pūdercukuru. Vāra 10 minūtes.

6

Citā katliņā vai dziļā pannā izkausē sviestu un pievieno arborio rīsus, maisot apcep aptuveni divas minūtes.

7

Pēc tam rīsus pārlej ar karsto pienu (apelsīnu miziņu izzvejo laukā), un visu vāra 20-30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

8

Rīsiem atļauj uzbriest piecas minūtes, pēc tam iemaisa tajā kondensēto pienu.

9

Gatavo rīsu maltīti liek bļodiņās, pa virsu liekot sīrupā novārītos apelsīnus. Visu pārlej ar saldo cukura sīrupu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!