Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ideālie pusdienu salāti, kurus pagatavot ņemšanai līdzi uz darbu vai ātrai maltītei. Pats patīkamākais – tajos var izmantot iepriekšējā vakarā pagatavoto vistas fileju, ceptu vai vārītu. Bet pievienotie dārzeņi, sezama sēkliņas un piparmētru lapiņas patīkami atsvaidzinās maltīti.
25Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 grīsu nūdeles2 gab.burkāni0.5 gab.gurķis1 bunte romiešu salāti5 kāti piparmētras250 gcepta vai vārīta vistas fileja2.5 TKgrauzdētas sezama sēkliņas MĒRCEI:1 ĒKsarīvēts ingvers2 gab.čili pipari3 ĒKvīna etiķis3 ĒKsojas mērce3 ĒKaugu eļļa3 ĒKsezama eļļa

Sagatavošana

1

Lielā bļodā liek rīsu nūdeles un aplej ar verdošu ūdeni, lai tas noklātu nūdeles pilnībā. Rīsu nūdeles atstāj 15 minūtes, lai tās piebriestu (ik pa laikam apmaisa, lai nesaliptu). Kad gatavas, nokāš.

2

Burkānus ar dārzeņu mizotāju sagriež plānās strēmelēs un liek salātu bļodā. Pievieno arī šķēlītēs sagrieztu gurķi.

3

Gatavo mērci: ingveru sajauc ar vienu čili piparu (sakapātu), pievieno vīna etiķi, sojas mērci un abas eļļas.

4

Rīsu nūdeles atdzesē zem aukstas ūdens strūklas un nokāš vēlreiz. Liek salātu bļodā pie dārzeņiem. Visu pārlej ar pusi no pagatavotās mērces.

5

Sastāvdaļas apmaisa un pievieno saplucinātas romiešu salātu lapas, kā arī saplacinātas lielākās piparmētru lapiņas.

6

Salātus izklāj uz šķīvja. Vistas fileju saplucina un sajauc ar otru pusi no mērces. Pēc tam izkārto pa virsu salātiem.

7

Salātus garnē ar smalkākām piparmētru lapiņām, sakapātu čili piparu un sezama sēkliņām.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!