Foto: Shutterstock
Aromātisks un sildošs ķirbju sautējums rudenīgām pusdienām vai vakariņām. Sautējumu maigāku padarīs pievienotais kokosriekstu piens, bet mazliet svaiga aromāta piešķirs piparmētras.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgķirbji1 ĒKeļļa2 sīpoli3 ĒKkarija pasta0.5 TKkardamons3 TKsinepju sēklas250 mldārzeņu buljons400 mlkokosriekstu piens400 gkonservēti turku zirņi2 laimi saujapiparmētras

Sagatavošana

1

Katlā uzkarsē eļļu. Tad saber tajā sakapātus sīpolus, pievienojot karija pastu, kardamonu un sinepju sēklas. Visu maisot apcep 2–3 minūtes.

2

Tad katlā pievieno kubiņos sagrieztus ķirbjus un apviļā karija pastā. Pārlej ar buljonu un kokosriekstu pienu. Ļauj šķidrumam sākt burbuļot, tad pievieno turku zirņus un visu sutina apmēram 10 minūtes, līdz ķirbji ir mīksti.

3

Gatavajā sautējumā iespiež viena laima sulu. Otru sagriež daiviņās. Pasniedz kariju bļodiņās, virsū uzberot saplucinātas piparmētras vai kādu citu garšaugu pēc gaumes, klāt liekot arī laima daiviņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!