Foto: Shutterstock
Rupjmaizes kvass - dzeršanai un auksto zupu gatavošanai.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

rupjmaize cukurs raugs

Sagatavošana

1

Rupjmaizi sagriež šķēlēs, cepeškrāsnī izkaltē un apbrūnina.

2

Apbrūninātās maizes šķēles pārlej ar verdošu ūdeni, uz 100 g izkaltētas rupjmaizes ņem 1,5—2 l ūdens, pārsedz un atstāj 4—6 stundas, līdz ūdens nokrāsojies brūns un ieguvis rupjmaizes garšu un smaržu.

3

Šķidrumu nokāš, siltam (20—25°) pievieno cukuru, raugu — uz 1l šķidruma 50 g cukura un 2—3 g rauga. Ļauj siltā vietā 8—10 stundas rūgt.

4

Pēc tam atdzesē un lieto, lai atveldzētos vai kā pamatu auksto zupu gatavošanai (receptes – te).

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!