Foto: DELFI
Sacivi ir gaļas uzkoda, ko pasniedz atdzesētu. Novārīta vista, kas sadalīta gabaliņos un noturēta aukstajā buljona un valriekstu mērcē. Recepti piedāvā restorāna "Alaverdi" šefpavārs Šota Mudžirišvili.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vesela vista3 ķiploka daiviņas50 gsīpoli1 TKsviests300 gvalrieksti pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Vistu pārlej ar aukstu ūdeni un vāra, līdz tā ir gandrīz gatava. Iegūto buljonu nokāš un šķidrumu pārlej citā traukā atdzesēšanai.

2

Sīpolus sagriež smalkos gabaliņos un apcep sviestā, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. Cepšanas laikā var pievienot nedaudz vistas buljonu.

3

Novārīto vistu sagriež gabaliņos un pievieno sīpoliem. Cep uz lēnas uguns 3–5 minūtes.

4

Valriekstus samaļ gaļas mašīnā, vēlams vairākkārt (2–3 reizes), lai būtu smalkāks malums.

5

Sasmalcina ķiplokus un pievieno valriekstiem kopā ar sāli un pipariem. Masai pievieno buljonu nelielos daudzumos. Maisa, līdz ir izveidojusies viendabīga mērce. Izveidoto mērci pārlej vistai, trauku novieto uz plīts, vidējas uguns, lai vārītu.

6

Tiklīdz mērce ir izvārījusies, noņem no uguns. Atdzesē un tur ledusskapī 8–12 stundas.

7

Pirms sacivi pasniegšanas to var apkaisīt ar granātābola sēklām un koriandru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!