Foto: mosfood
Sāļās kabaču minitortītes būs interesanta uzkoda svētku galdam vai neparastākas brokastis vai vakariņas ikdienā. Izmēģini! No norādītajiem daudzumiem sanāk divas kabaču tortītes, ņem vērā, ka pagatavošanai nepieciešamas divas bļodiņas.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 nelieli kabacīši5 ĒKmajonēze1 burkāns4 kartupeļi4 sālīti vai marinēti gurķi6 ķiploka daiviņas2 TKsāls pussaišķis pētersīļu5 ĒKaugu eļļa

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo produktus - kabačus nomazgā, nosusina un sagriež plānās ripiņās. Pārkaisa ar sāli un ļauj nedaudz pastāvēt, pēc tam nosusina lieko šķidrumu.

2

Svaigus burkānus uz rupjās rīves sarīvē.

3

Kartupeļus nomazgā un uzvāra ar visu mizu, pēc tam atdzesē. Trīs ķiploka daiviņas sagriež plānās šķēlītēs, bet pārējās izspiež caur ķiplokspiedi. Marinētos gurķīšus sagriež pusaplīšos.

4

Pannā uzkarsē eļļu un apcep rīvētos burkānus un ķiplokus. Zaļumus sasmalcina un sajauc ar burkāniem, pievienojot sāli pēc garšas.

5

Kabaču ripiņas apcep eļļā no abām pusēm un liek uz papīra salvetēm, nosusinot lieko eļļu.

6

Atdzesētos kartupeļus nomizo un sagriež nelielos kubiņos.

7

Ķeras pie tortes kārtošanas - nelielā bļodiņā ieklāj pārtikas plēvi un trauka dibenā liek ceturtdaļu burkānu, ko pārlej ar majonēzi vai skābo krējumu.

8

Virs majonēzes un gar trauka malām kārto cepto kabaču šķēles, cieši piespiežot. Uz kabačiem liek atlikušos burkānus, ko atkal pārlej ar majonēzes vai krējuma slāni.

9

Virs majonēzes ber kartupeļu kubiņus un uzkaisa nedaudz sāli, kā arī uzbirdina nedaudz caur ķiplokspiedi izspiesto ķiplociņu. Nākamais slānis - majonēze (krējums).

10

Nākamajā kārtā liek marinētos gurķus, ko atkal nosedz ar mērci, kuru apsedz ar kabaču kārtu un vēlreiz pārbirdina ķiplokus.

11

Virsū kārto atlikušos kabačus un visu viegli piespiež, lai torte būtu blīva. Pārklāj trauku ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz stundu - lai garšas savelkas.

12

Pirms pasniegšanas noņem pārtikas plēvi un apgāž bļodiņu uz šķīvja.

13

Dekorē ar svaigiem zaļumiem un ķirštomātiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!