Foto: Shutterstock

Gards pīrāgs ar sulīgu, sātīgu pildījumu trauslā mīklas groziņā. Vispiemērotākā mīkla šim pīrāgam būs trauslā smilšu mīkla, kuras recepti atradīsi te, bet, ja tev nav laika mīklas gatavošanai, vari izmantot gatavo kārtaino mīklu.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gsāļā smilšu mīkla vai kārtainā mīkla3 tomāti300 mlsaldais krējums3 olas9 šprotes pēc garšastimiāns saujakapāti pētersīļi pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Mīklu izrullē un ieklāj tartes formā, lai tā nosegtu pamatni un maliņas. Ar dakšiņu sadursta pamatni un mīklu ieliek ledusskapī atdzist uz 20 minūtēm. Pēc tam pārklāj tartes mīklu ar cepampapīra sloksni un pa virsu uzber keramikas zirņus (vai kaltētas pupiņas, rīsus vai ko citu smagumam).

3

Tartes formu ieliek cepeškrāsnī uz karstās pannas un cep 12 minūtes.

4

Pa to laiku tomātus sagriež šķēlēs. Šprotēm nolej eļļu.

5

Kad laiks pagājis, izņem tartes formu no cepeškrāsns. No tartes formas izņem cepampapīru ar keramikas zirņiem.

6

Pēc tam tartes formu ieliek cepeškrāsnī cepties vēl 5-7 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna. Kad gatava, izņem laukā.

7

Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 180 grādiem.

8

Saldo krējumu un olas sakuļ, iemaisa kapātus pētersīļus, lej masu formā, pa virsu liek tomātu šķēles. Pārkaisa ar sāli, pipariem un timiānu tik, cik vēlas.

9

Kad tarte sapildīta, to ievieto cepeškrāsnī un cep 30-40 minūtes, līdz pildījums sarecējis. Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanas beigām tartes pildījumu papildina ar šprotēm un turpina cept.

10

Gatavo tarti izņem no cepeškrāsns un atdzesē 10 minūtes, pēc tam izņem no formas. Pasniedz, pārkaisot ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!