Foto: mosfood
Daudziem viens no bērnības kārumiem savulaik bija eļļā vārītas (ceptas) rauga mīklas bumbiņas, sauktas arī par pončikiem. Lūk, recepte, kas ļauj pagatavot ļoti maigus, mīkstus un gaisīgus pončikus!
120Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 mlpiens70 mlūdens2 olas125 gmargarīns cepšanai Rama Maestro2.5 TKcukurs11 gsausais raugs500 gkviešu milti2 TKpūdercukurs

Sagatavošana

1

Pienu uzsilda (bet ne uzvāra), pievieno 2 ĒK cukura un samaisa. Pieber sauso raugu, izšķīdina un ļauj raugam 20-25 minūtes atdzīvoties.

2

Kad piena un rauga masa ir gatava (uzrūgusi un saputojusies), tai pievieno olas, sāli un margarīnu cepšanai. Visu samaisa un iesijā masā miltus.

3

Masu mīca, līdz izveidojusies mīksta un elastīga mīkla (miltus liek klāt pamazām). Trauku ar mīklu pārsedz ar tīru dvielīti un liek siltumā uz pusotru stundu - lai uzrūgst.

4

Gatavo mīklu pa daļām izrullē aptuveni 1 cm biezā kārtā un ar formu (vai glāzi) izspiež nelielus aplīšus.

5

Mīklas aplīšiem ļauj vēl 15 minūtes uzrūgt, pēc tam tos fritējamā katlā (ja nav šīs ierīces, var izmantot parastu katliņu vai dziļu pannu, kurā lej pietiekami daudz eļļas, lai varētu bumbiņas fritēt) vāra, līdz bumbiņas kļūst zeltaini brūnas.

6

Gatavās bumbiņas izņem no katla un liek uz papīra dvieļa, lai notecētu liekā eļļa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!