Foto: Shutterstock
Saldie "Žagariņi" - bērnu īpaši iecienītie cepumi.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2.5 glāzesmilti (koriģējot daudzumu pēc vajadzības)4 olu dzeltenumi2 ĒKcukurs2 ĒKkonjaks1 ĒKskābs krējums0.5 glāzepiens2 ĒKpūdercukurs0.25 TKvaniļa0.25 TKsāls

Sagatavošana

1

Pienu, krējumu, olu dzeltenumus, konjaku, cukuru un sāli samaisa.

2

Pakāpeniski iejauc miltus.

3

Mīklu samīca, izrullē, sagriež strēmelītēs - 3 cm platas un 15 cm garas. Viduci gareniski iegriež un vienu mīklas galu izver caur griezuma vietu.

4

Žagariņus cep sakarsētā eļļā vai taukvāres katlā 4 - 6 minūtes 160*C.

5

Gatavos žagariņus liek uz papīra dvieļiem, lai notek liekā eļļa, tad liek uz šķīvja un pārkaisa ar pūdercukuru, kas sajaukts ar vanilīnu.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!