Mani savā ziņā vienmēr ir fascinējuši omīšu ēdieni. Un viens no tādiem ir ķilavmaizītes ar olu. Protams, nopirkt gatavas ķilavas var ikviens, taču ne visi spēj pagatavot gardas sālītas ķilaviņas paši. Tad nu vēl viena omīšrecepte arī manā blogā.

720Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gsvaigas brētliņas ĒKrupjā sāls1 TKcukurs (bez kaudzītes) šķipsnasvaigi malti melnie pipari7 melno piparu graudi7 balto piparu graudi Jamaikas (smaržīgie) pipari1 TKkoriandrs lauru lapas rupjmaize sviests Balticovo brīvo vistu olas

Sagatavošana

1

Visas garšvielas sajauc kopā, vēlams, lai tās ir smalkas. Piparus var arī pievienot kafijas dzirnaviņās samaltus.

2

Traukā kārto zivis vienā kārtā, pārkaisa ar maisījumu. Nākamā kārtā atkal zivis un tad atkal garšvielas.

3

Liek šķīvīti pa virsu bļodai, uz šķīvīša liek nelielu slogu. Visu liek ledusskapī.

4

Nākamajā dienā tās jau būs ēdamas. Atliek vien pārgriezt vēderus uz pusēm, nogriezt galvas un iztīrīt no asakām.

Lieliski garšos kopā ar rupjmaizi, sviestu un, protams, olām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!