Foto: Shutterstock
Sālītas sēnes ar melnajiem pipariem un ķiplokiem labi glabāsies līdz pat maijam.
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgvārītas sēnes3 ĒKrupjais sāls melnie pipari lauru lapas ķiploku daiviņas

Sagatavošana

1

1 kg vārītu sēņu apber ar 3 ĒK bez kaudzes rupjo sāli, apaļos melnos piparus nedaudz, kādu lauru lapu, iegriežu kādu ķiploka daiviņu, tad lieku spainī, pa virsu šķīvi un virsū kādu smagumu.

2

Tā noturu virtuvē kādas 4-5 dienas.

3

Tad lieku burkās tā pamatīgi piespiežot un burkas augšpusē vēl pārlieku kādus kociņus, lai tās sēnes nelien ārā.

4

Plastmasas vāciņu virsū.

5

Jāglabā vai nu ledusskapī vai pagrabā.

6

Ar to sēņu sāls šķidrumu jābūt sēnēm apsegtām, ja trūkst tas šķidrums, var uzliet virsū nedaudz eļļas, tas pasargā sēnes no sabojāšanās.

7

Sēnes pagrabā glabājas līdz pat maijam.

Iesūtīja: Jolla

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!