Kas var būt labāks par aromātisku un tumīgu krēmzupu no šampinjoniem? Nesteidzieties iebilst - šampinjonu krēmzupai ir brīnišķīgs un maigs sēņu aromāts... Bet, pats galvenais - zupu var pavisam vienkārši pagatavot!
40Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gsvaigi šampinjoni6 kartupeļi1 burkāns1 sīpols200 gkausētais siers

Sagatavošana

1

Nomizo kartupeļus, liek katliņā. Pārlej ar 1,5-2 litriem ūdens un vāra.

2

Nepārcenties ar ūdens daudzumu! Mēs gatavojam krēmzupu, kam jābūt tumīgi biezai, ne šķidrai! Pārāk biezu zupu var atšķaidīt, savukārt, ja krēmzupa ir pārāk šķidra, to vairs nevarēs labot.

3

Kamēr vārās kartupeļi, sasmalcina sēnes un apcep pannā.

4

Kad kartupeļi mīksti, tiem pievieno apceptās sēnes.

5

Sarīvē nelielu burkānu. Tā kā burkāni ietekmē zupas krāsu, bet tai jābūt maigi pelēcīgai, ne spilgti oranžai, nevajadzētu pārcensties ar daudzumu.

6

Sīpolus notīra un sasmalcina. Gabaliņu izmēram nav nozīme, jo galu galā viss tāpat tiks blenderēts.

7

Rīvētos burkānus un sagrieztos sīpolus vispirms apcep zeltainus, pēc tam pievieno kartupeļiem un sēnēm.

8

Virumam pievieno kausēto sieru, sāli un piparus. Visu sablenderē un liek uz lēnas uguns vēlreiz uzvārīties.

Maigā šampinjonu krēmzupa gatava, lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!