Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Deserts, kas nebūs jācep cepeškrāsnī – no britu virtuves aizgūtais mīklas pudiņš. Pasniedz Šarloti ar cukurotām plūmēm un paša gatavotu olu krēmu.
150Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
175 gsviests175 gpūdercukurs175 gmilti3 olas TKcepamais pulveris2 ĒKpiens3 olu dzeltenumi30 gpūdercukurs1 ĒKmilti300 mltrekns piens vai saldais krējums900 gplūmes60 gpūdercukurs

Sagatavošana

1

Sagatavo lielas ietilpības (1,25 litri) trauku Šarlotes cepšanai.

2

Gatavo plūmes – tās sagriež četrās daļās un izņem kauliņus. Plūmes saliek nelielā katliņā, pārber ar pūdercukuru un sutina uz lēnas uguns 3-4 minūtes. Pēc tam pusi no plūmēm ievieto Šarlotes trauka pamatnē, bet pārējo pataupa vēlākam.

3

Gatavo biskvītu – mīkstu sviestu sakuļ ar pūdercukuru nelielā bļodā, līdz sviesta krāsa ir ļoti bāla. Pēc tam pakāpeniski sviesta masai pievieno sakultas olas. Pēc tam iecilā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un pievieno pienu. Masu kārtīgi samaisa.

4

Biskvīta mīklu lej Šarlotes traukā pār plūmēm. Trauku pārsedz ar cepamo papīru, tad ar foliju. Mīklai ļauj kādu pusstundu pacelties.

5

Tad Šarlotes trauku ievieto katlā, kas piepildīts ar ūdeni. Tvaicē apmēram 1,5 stundu, regulāri papildinot katliņu ar ūdeni, lai trauka malas būtu nosegtas.

6

Tikmēr gatavo krēmu – olu dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru un miltiem. Atsevišķi uzkarsē pienu. To pārlej olu masai, vienlaikus maisot. Bļodiņu ar krēma masu pēc tam liek verdoša ūdens peldē un maisot karsē, līdz sabiezē.

7

Šarlotes trauku izceļ no verdošā ūdens, apgāž otrādi un ļauj kūkai "izlīst" no formas. Šarloti sagriež un pasniedz ar atlikušajām plūmēm un olu krēmu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!