Nedaudz sarežģītāka aukstās biešu zupas versija, tomēr pūles ir tā vērtas - zupa ir ļoti sātīga un interesanta!
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
5 nelielas sarkanās bietes800 mlūdens800 mlvistas vai dārzeņu buljons1 vidēji liels, četrās daļās sagriezts sīpols4 saspiestas ķiploka daiviņas1 lauru lapa7 ĒKcitrona sula3 ĒKbrūnais cukurs1.5 TKsāls4 daiviņās sagrieztas, cieti vārītas olas1 salmiņos sagriezts gurķis1 vārīts, kubiņos sagriezts kartupelis0.5 tasesmalki sagrieztas dilles skābs krējums

Sagatavošana

1

Vispirms novāra bietes. Lielā kastrolī liek mizotas bietes, pievieno ūdeni, buljonu, lauru lapu, sīpolu, ķiplokus. Vāra aptuveni 45 - 60 minūtes, līdz bietes kļuvušas mīkstas.

2

Bietes izņem no viruma, atdzesē un sasmalcina ar dārzeņu rīvi.

3

Buljonu nokāš caur sietu, lej katliņā un vēlreiz uzvāra, pievieno citrona sulu, brūno cukuru un sāli. Maisot karsē, līdz cukurs un sāls izšķīdis. Noņem buljonu no uguns un atdzesē.

4

Pasniedzot, lej buljonu porciju šķīvjos, pievieno rīvētās bietes un pārējās piedevas, atkarībā no ēdāju apetītes un garšas gaumes.

Lai labi garšo!

Recepte no "beyondtheplate.net".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!