Foto: Shutterstock
Pagatavo lielo katlu ar svaigu kāpostu zupu, ar ko varēsiet mieloties vairākas dienas pēc kārtas, jo uzsildot tā būs vēl garšīgāka.
190Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 ggaļa500 gkāposti200 gdažādi dārzeņi2 sīpoli3 ĒKsviests1 lauru lap3 melno piparu graudiņi pētersīļu zaļumi sāls krējums

Sagatavošana

1

Kastrolī ielej 3 litrus ūdens. Labi nomazgā gaļu un ieliec to kastrolī ar aukstu ūdeni. Liec kastroli uz uguns un vāri gaļu 1 1/2–2 stundas uz vidējas uguns.

2

Pa to laiku sagatavo dārzeņus (burkānu, kartupeļus, rāceņus, pētersīļus). Sagriez burkānus, kartupeļus, sīpolus, kāpostus.

3

Vispirms uz pannas izkausē ēdamkaroti sviesta un apcep burkānus, pētersīļus un kartupeļus. Kad visas saknes, apcepušās brūnas, liec tās kastrolī, kur vārās gaļa. Tai pašā laikā pievieno ari kāpostus. Zupai jāvārās vēl 30–40 minūtes.

4

Kad kāposti un burkāni mīksti (pagaršo tos), izkausē uz pannas vēl vienu ēdamkaroti sviesta un apcep smalki sagrieztus sīpolus (ja vēlies, vari pievienot pāris ēdamkarotes tomātu pastas). Kad sīpoli apcepti, pievieno tos zupai. 5–10 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno zupai lauru lapu, 2 vai 3 graudiņus piparu un sāli. Pieberot sāli, pagaršo zupu vairākas reizes, lai nepārsālītu!

5

Pētersīļu zaļumus pievieno zupai, kad tā jau salieta šķīvjos. Arī krējumu pie zupas liek tikai tad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!