Dienās, kad gribas sasildīties ar kaut ko sulīgu, bet reizē apetīti remdinošu, šis dārzeņu sacepums ar siera un olu "cepurīti", būs īstajā vietā un laikā. Pat zvērināti gaļēdāji tikai pēc maltītes nobaudīšanas attapsies, ka labi paēsts pat bez gaļas klātbūtnes ēdienā.
50Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 lielas olas500 mlpiens2 TKDižonas sinepes200 gsaldētu pupiņu un zirnīšu maisījums90 gmarinēti čili pipariņi ( ja bail no asuma, var aizstāt ar marinētu papriku)150 gČedara siers1 ĒKsmalcināti maurloki

Sagatavošana

1

Sakul bļodā olas ar pienu, miltiem, sinepēm, sāli un maltiem pipariem. Atstāj masu ievilkties uz desmit minūtēm.

2

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

3

Keramiskajā formā, kas iesmērēta ar eļļu vai sviestu, vienmērīgi izkārto pākšaugu maisījumu un sagrieztus piparus. Pārlej ar sakulto olu masu. Pārkaisa ar sarīvētu sieru un maurlokiem.

4

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 35-40 minūtes, līdz virsējā kārta kļuvusi zeltaini brūna un nedaudz piepūtusies.

5

Pasniedz siltu kopā ar maizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!