Foto: Publicitātes attēli
Pavasaris un košums vienā šķīvī – risoto ar baltvīnu un šķipsniņu aromātiskā safrāna. Šī maltīte būs lielisks veids, kā kulināri iepazīties ar vērtīgo garšvielu. Recepti piedāvā "Rimi" šefpavārs Normunds Baranovskis.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 grisoto rīsi (arborio)200 gbaltvīns vai "prosecco"100 gsviests2 nelieli sīpoli2 ĒKolīveļļa naža galssafrāns pēc garšassāls pēc garšaspipari600 mldārzeņu buljons

Sagatavošana

1

Katlā izkausē̄ sviestu. Sviestam pievieno vienu ēdamkaroti olīveļļas un smalki sakapātus sīpolus. Sautē sviestā, līdz tie kļūst caurspīdīgi un mīksti.

2

Katliņā ielej olīveļļu un liek cepties risoto rīsus. Kad rīsi ir uzsiluši, bet roku tiem vēl var pielikt, pielej vīnu un visu sautē.

3

Kad rīsi jau nedaudz ir uzsūkuši vīnu, klāt pielej dārzeņu buljonu un uz naža gala nedaudz pievieno safrānu – tas ēdienam dos savdabīgu aromātu un skaistu dzeltenu krāsu.

4

Gatavojot risoto, tas visu laiku jāmaisa, vārot uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes. Kad rīsi ir gatavi, tos pārkaisa ar rīvētu parmezāna sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!