Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda un salda ceptā siera kūka, kuru interesantu padara ne vien mērce, kas klāta pa virsu, bet arī saturs. Tajā paslēpušās dateles, smaržīgais kanēlis un pat muskatrieksts. Baudi kopā ar tasi kafijas vai tējas.
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
4 sloksnes filo mīkla15 mlizkausēts sviests170 gdateles bez kauliņiem180 mlūdens750 gkrēmsiers (istabas temp.)2 gab.olas150 gcukurs10 mlmelase2 mlkanēlis2 mlmuskatrieksts2 mlkrustnagliņas (maltas) MĒRCEI::1 bundžiņa iebiezinātais piens ar cukuru75 mlsaldais krējums PIEDERUMI: 22-24cm liela apaļā kūku forma

Sagatavošana

1

Cepamo formu ietauko. Tās pamatni izklāj ar cepamo papīru. Filo mīklas sloksnes apsmērē ar izkausēto sviestu, un liek vienu otrai virsū.

2

Mīklu pēc tam ieklāj kūkas formā, liekos gabaliņus, kas nokarājas pār kūkas malu, nogriež.

3

Katliņā ber sagrieztas žāvētās dateles un pievieno ūdeni. Visu karsē aptuveni piecas minūtes. Dateles pēc tam nokāš un atdzesē.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160oC.

5

Lielā bļodā ar karoti, slotiņu vai mikseri viegli sakuļ krēmsieru. Tam pievieno sakultas olas, cukuru, melasi un visu maisa, līdz iegūta vienmērīga masa. Pēc tam kūkas masā iemaisa kanēli, krustnagliņas un muskatriekstu.

6

Padoms: ja melase (kondensēts cukura sīrups) nav pieejams, bez tā var iztikt. Kūka būs mazāk salda, bet tikpat garda.

7

Kūkas masā iecilā dateles. Pēc tam to lej kūkas formā, formu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu.

8

Kad kūka gatava, to patur cepeškrāsnī, atverot vien cepeškrāsns durtiņas. Pēc tam pilnībā atdzesē ledusskapī.

9

Gatavo mērci. Iebiezināto pienu samaisa ar saldo krējumu (krējumu pirms tam var nedaudz uzsildīt), lai veidotos vienmērīga mērce.

10

Pasniedz, liekot kūkas gabaliņu uz šķīvja un pārlejot ar saldo, brūno iebiezinātā piena mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!