Foto: Shutterstock
Siera vafeles – nesaldo našķu cienītājiem.
80Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
5 ĒKsaldais krējums2 olu dzeltenumi125 gsviests125 mlpiens šķipsnacukurs200 gmilti1 ĒKeļļa1 sīpols melnie pipari pēc garšassāls75 gcietais siers

Sagatavošana

1

Olas dzeltenumu un sviestu saputo. Masai pielej saldo krējumu, pienu un izmaisa, pieber sāli, piparus, cukuru un atkal samaisa.

2

Sarīvē sieru un sajauc ar saputoto masu, pievieno smalki sarīvētus sīpolus, tikai tad pieber miltus un visu samīca viendabīgā mīklā.

3

Mīklai 30 minūtes ļauj pastāvēt.

4

Mīklu pa porcijām ielej iepriekš sakarsētā un ar eļļu ieziestā vafeļu pannā, un katru vafeli cep 4–5 minūtes.

5

Vafeles pasniedz karstas, pārkaisītas ar sarīvētu cieto sieru.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!