Foto: Shutterstock
Gardi vistu akniņu salāti ir kā radīti gan sātīgām brokastīm, gan vieglai pusdienu maltītei. Blanšētās pupiņas tiem piešķir patīkamu kraukšķīgumu, ķirštomātiņi svaigumu, bet mērce – pikantu noti.
40Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gvistu aknas8 gab.Ķirštomāti2 saujaslapu salāti200 gpākšu pupiņas2 gab.olas pēc garšaskapāti zaļumi2 ĒKeļļa pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari MĒRCEI:2 ĒKolīveļļa2 ĒKābolu etiķis0.5 TKcukurs pēc garšassāls1 ĒKgraudu sinepes

Sagatavošana

1

Olas cieti novāra, noloba, sagriež daiviņās.

2

Pākšu pupiņas (var izmantot arī saldētas) noblanšē, pārlejot ar verdošu ūdeni uz 1–2 minūtēm, tad strauji atdzesējot aukstā ūdenī.

3

Akniņas noskalo, atbrīvo tās no plēvēm un cīpslām, tad atdala vienu no otras un nosusina. Pannā uzkarsē eļļu, akniņām pievieno sāli, piparus, apmaisa un cep pāris minūtes no katras puses, līdz tās ir gatavas (viducītim ir jābūt viegli sārtam).

4

Tomātus noskalo, sagriež ceturtdaļās. Salātus noskalo, nosusina, saplucina.

5

Gatavo mērci. Bļodiņā liek visas sastāvdaļas un maisa, līdz iegūst viendabīgas konsistences mērci.

6

Lielā, lēzenā šķīvī liek salātlapas, tad izkārto pārējās sastāvdaļas, pārlej ar mērci, pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!