Foto: Privātais arhīvs
Ātri un vienkārši pagatavojama mērce no dārzos lekni saaugušajiem zaļajiem lociņiem un saldā krējuma. Īpaši labi garšos ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem. Recepti Sīpolu ceļa konkursam iesūtījusi Alvja mamma.
15Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gsīpolloki200 gsaldais krējums100 gsviests pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Sviestu izkausē pannā. Pieber smalki sagrieztus lociņus. Uz nelielas liesmas cep apmēram 5-7 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

2

Pievieno sāli, piparus un saldo krējumu. Ļauj mērcei uzvarīties, nepārtraukti maisot. Noņem no plīts, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem. Izbauda maltīti.

Šī recepte piedalās konkursā, kura galvenā balva ir ceļojums divām personām uz Peipusa reģionu Igaunijā, kurā viens no apskates objektiem ir arī slavenais Sīpolu ceļš.

Vai arī tavā virtuvē sīpols ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa? Pagatavo līdz 7. augustam savu mīļāko ēdienu, kurā sīpols ir viena no galvenajām sastāvdaļām, nofotografē gala rezultātu, pieraksti recepti un pagatavošanas gaitu un sūti uz receptes@delfi.lv (ar norādi "Sīpolu ceļa konkurss"). Uzvarētāju noskaidrosim 16. augustā.

Ar konkursa noteikumiem iepazīsties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!