Foto: Shutterstock
Ja jāliek lietā jaunas iemaņas, kā ogas iekļaut saldajos, pagatavo šo vienkāršo plātsmaizi.
50Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

180 gkviešu milti3 ĒKcukurs šķipsnasāls100 gauksts sviests4 ĒKauksts ūdens250 mlskābais krējums100 gcukurs3 ĒKmilti1 gab.ola šķipsnasāls500 gupenes

Sagatavošana

1

Lielā, lēzenā bļodā ber miltus, sāli un cukuru. Rūpīgi samaisi, tad pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un veido drupačas. Pievieno ūdeni un veikli samīci masu viendabīgā konsistencē.

2

Ietin savelto mīklas bumbu pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz 20 minūtēm.

3

Gatavo pildījumu. Bļodā sakul olu, pievieno krējumu, cukuru, miltus, sāli un sajauc. Beigās iemaisi upenes.

4

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

5

Mīklu izveltnē cepamajā traukā, kas iepriekš ietaukots ar sviestu. Kad mīkla vienmērīgi izlīdzināta, ar dakšiņu sadursti virskārtu. Cep aptuveni 10 minūtes cepeškrāsnī, lai mīkla vēl ir bāla, bet viegli apcepusies.

6

Uz apceptās mīklas lej pildījumu, izlīdzini pa visu formu un cep aptuveni 35 minūtes, līdz virskārta ir gana stingri sacepusies.

7

Gatavo kūku atdzesē istabas temperatūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!