Foto: DELFI
Kad rabarberu ir vairāk nekā vajag un plātsmaizes cept arī jau vairs nav lustes, pagatavo šo krēmu, kas ledusskapī var glabāties nedēļām, lai to pēc tam izmantotu kēksiņu, eklēru pildīšanai vai pankūku garnēšanai.

Sarežģītākais šajā receptē ir rabarberu sulas iegūšana. Es izmantoju lielisku palīgu – sulas spiedi, taču vairākas reizes nācās to izjaukt, lai saķepušās šķiedras notīrītu no asmeņiem. Četru brangu kātu izspiešana prasīja dažas minūtes laika un no 400 g rabarberu sanāks aptuveni 200 ml sulas.

140Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 resni rabarberu kāti (400 g)3 olas3 TKkukurūzas ciete170 gcukurs120 gauksts sviests

Sagatavošana

1

Katliņā iesit olas, pievieno cukuru, kukurūzas cieti un ar putojamo slotiņu rūpīgi samaisa, lai masa kļūst viendabīga un nedaudz putaina.

2

Pielej rabarberu sulu, liek uz plīts un, rūpīgi maisot, karsē katliņu uz mērenas liesmas. Šajā procesā būtiski neatstāt karsēšanu bez maisīšanas, jo tad masu var pieraut un krēms nesabiezēs, kā nākas. Sākumā maisīšana var būt lēnāka, bet vēlāk, kolīdz masa sāk biezēt, jāmaisa arvien aktīvāk.

3

Kad masa sabiezējusi, noņem katliņu no uguns un pievieno krēmam gabaliņos sagrieztu, aukstu sviestu. Lēnām maisi, līdz tas izkūst.

4

Ļauj krēmam atdzist ledusskapī, pārklājot bļodu ar pārtikas plēvi, lai virskārta neapžūst.

No šī daudzuma iegūsi aptuveni 400 g rabarberu krēma.

Burciņā vai slēgtā traukā pildīts, krēms var glabāties pat vairākas nedēļas. Krēmu var pildīt izgrebtos mafinos zem krēmsiera garnējuma, pasniegt ar pankūkām, izsmērēt starp biskvīta kūkas kārtām vai pat iespiest eklēros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!