Foto: Shutterstock
Skābu kāpostu zupa ar sēnēm varbūt būtu jāsauc par sēņu zupu ar skābiem kāpostiem, jo šīs zupas galvenais akcents ir sēnes. Laimīgs, tas, kam saldētavā glabājas pagājušā gada baraviciņas, bet pārējie var izlīdzēties ar šampinjoniem. Zupa vienalga būs garšīga!
45Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 vidēji kartupeļi2 burkāni puse selerijas saknes1 sīpols2 ĒKeļļa saujagrūbas250 gskābēti kāposti400 gšampinjoni2 lbuljons (vai ūdens) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari4 ĒKkapāti zaļumi

Sagatavošana

1

Nomizo kartupeļus, selerijas sakni un burkānu, sagriež kubiņos, kartupeļus ieliek ūdenī. Liek karsēties katlu ar eļļu. Smalki sagriež sīpolu, eļļā apcep, līdz caurspīdīgi. Sīpoliem pievieno burkānus un selerijas, visu ik pa brīdim apmaisot uz lēnas uguns cep apmēram 5 – 10 minūtes, līdz dārzeņi kļuvuši viegli mīksti.

2

Tikmēr smalki sagriež skābus kāpostus. Apslauka un sagriež sēnes, liek katlā pie dārzeņiem, pieber grūbas un visu karsē vēl kādas 2 minūtes, līdz sēnes un grūbas ir viegli aprautas ar karstumu. Pievieno sagrieztos kāpostus un apmaisot turpina karsēt kādas 5 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz eļļu.

3

Uzvāra ūdeni vai dārzeņu buljonu un pārlej karstajiem dārzeņiem, pievieno kartupeļus, sāli un piparus. Uz nelielas uguns vāra apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi gatavi.

4

Pasniedz ar smalcinātiem zaļumiem, karoti skāba krējuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!