Foto: Shutterstock
Šķelto zirņu - kartupeļu un putraimu putra garšīga tāpat vai apcepta, kopā ar krējumu vai sīpoliem.
50Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
3 saujasšķeltie zirņi3 gab.kartupeļi3 saujasputraimi skābs krējums

Sagatavošana

1

Iemērc ūdenī uz pāris stundām šķeltos zirņus.

2

Ūdeni nolej, pārlej zirņus ar svaigu ūdeni. Sākotnēji izvāra zirņus, tad pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un kādu laiku pavāra.

3

Pievieno putraimus un mazu brīdi pavāra, tad sastampā, lai kartupeļi nav lielos gabalos.

4

Apsedz katliņu ar dvieli,lai drusku pastāv.

5

Kad putra gatava: ēd ar skābu krējumu jeb ēd apceptā veidā ar krējumu vai apceptiem sīpoliem un bekonu.

Iesūtīja: dillemma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!