Foto: Privātais arhīvs
"Tā vietā, lai malto gaļu sajauktu ar rīsiem vai baltmaizi, izmantoju dažādus dārza labumus," recepti komentē Ilva Linde.

Apcep sarīvētus burkānus, līdz tie ir mīksti un brūni. Ja loku vietā izmantoti sīpoli, tos sakapā un cep kopā ar burkāniem. Maltajā gaļā iemīca olas.

Sakapā garšaugus (ar zaļumiem nevajag skopoties – par daudz tiešām nebūs) samaisa ar apceptajiem burkāniem un sīpoliem.

Pievieno piparus un sāli (ja maltās gaļas vietā izmantota gatava kotlešu masa, sāli nepievieno). Gaļai pievieno dāzeņus, kārtīgi samaisa.

Uzkarsē pannu, uzlej eļļu (es savā pannā ieklāju cepamo papīru, jo tai ir nelāgs "niķis" piededzināt kotletes). No masas veido kotletes un liek uz pannas cepties, līdz abas puses brūnas.

Daudzums: 15 kotletes

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!