Neierasta recepte nedaudz citādākam Lieldienu galdam. Iesaka "Eco Catering" šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš. Strausa ola ir ekvivalenta 20 vistu olām. Gruyere siera vietā iespējams lietot Krievijas vai Holandes sieru.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
120 gSpageti, piemēram, Dobeles dzirnavnieka spageti Nr. 71 strausa ola80 gsaldais krējums40 gGryere siers maurloki5 gsviests šķipsnapipari un sāls

Sagatavošana

1

Vāri spageti līdz al dente (kas nozīmē - vidēji gatavi), t.i., apmēram 7 minūtes vārošā sāls ūdenī.

2

Saputo strausa olu kopā ar saldo krējumu, kausētu sviestu, sāli un pipariem.

3

Sarīvē sieru, smalki sakapā maurlociņus.

4

No spageti sapin vieglas, mazas bumbiņas, pārlej ar olu masu un pārber ar sarīvēto Gruyere sieru.

5

Liec iepriekš uzkarsētā krāsnī cepties apmēram 45 minūtes 180 grādu temperatūrā.

6

Piezīme: cepešpannai jābūt tik lielai, lai ielietā masa būtu vismaz 3cm dziļa. Pēc 45 minūtēm sieram jābūt smaržīgam, brūnganam un kraukšķīgam, iekšpusei - pufīgai un maigai.

7

Servēšanas laikā pārber sacepumu ar svaigi kapātiem maurlociņiem.

"Izvēlies tikai labākos produktus no ražotājiem, ko pazīsti. Tas ir ļoti svarīgi paša priekam un veselībai," atgādina šefpavārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!