Vienkārša recepte, lai gada aukstajā laikā nedaudz ienestu svaigo Vidusjūras garšu. Svarīgi izvēlēties labas kvalitātes tunci. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore, un "Dobeles dzirnavnieks".

30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
350 gspageti8 paipalu olas0.5 citrona sula560 gtuncis eļļā100 gmelnās olīvas6 anšovu filejas180 gķirštomāti saujabaziliks svaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Pievieno spageti un vāri 8 minūtes, līdz pasta ir al dente (gandrīz gatava). Nokās ūdeni.

2

Kamēr vārās pasta, verdošā ūdenī 2 minūtes vāri paipalu oliņas. Nokās ūdeni, nedaudz atdzesē, nolobi čaumalu.

3

Karstajos spageti iemaisi citrona sulu, tunci ar pāris karotēm eļļas, pievieno sagrieztas olīvas, sakapātas anšovu filejas un ceturtdaļās tomātus.

4

Kārto šķīvjos, dekorējot ar uz pusēm pārgrieztām paipalu oliņām un bazilika lapiņām. Pārber ar melnajiem pipariem. Pasniedz karstus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!