Foto: Shutterstock
Klasiskā bukstiņputra ar miežu un kviešu putraimiem. Lai putra būtu gruntīgāka, pievieno arī pienu. Pasniedz ar ievārījumu vai saceptiem sīpoliem un speķi.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
100 gmiežu putraimi100 gkviešu putraimi500 mlūdens300 mlsilts piens1 kartupelis pēc garšassāls ievārījums sacepts speķis ar sīpoliem

Sagatavošana

1

Putraimus saber katlā, pievieno arī kubiņos sagrieztu kartupeli un pārlej ar ūdeni. Apmaisot vāra, kamēr putraimi mīksti.

2

Kad putraimi kļuvuši vidēji mīksti, putrai pielej uzsildītu pienu un turpina to vārīt, līdz gatava.

3

Īsi pirms gatavošanas beigām pievieno sāli.

4

Pēc vārīšanas katlu apsedz ar dvieli un ļauj putrai uzbriest.

Iesūtīja: Ziga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!