Malto kafiju ber kafijas kanniņā vai katliņā. Pievieno saspiestu ķiploka daiviņu un medu. Visu pārlej ar aukstu ūdeni.

Kafijas kanniņu/katliņu liek uz plīts, nelielas uguns, un ļauj sākt vārīties. Pēc pāris minūtēm visu apmaisa un ļauj kafijai burbuļot un putot. Kad virsma putu nosēta, kafiju pārstāj vārīt.

Uzreiz nokāš caur ļoti smalku sieniņu, vēl labāk – marli. Tas nepieciešams, lai kafijā vairs nebūtu ķiploki un biezumi.

Pēc nokāšanas salej krūzītēs. To bauda tikai un vienīgi karstu! Ja nepieciešams, pēc garšas pievieno vēl medu, lai garša būtu maigāka.

Kāda ir Tava iecienītākā recepte? Pastāsti to citiem, sūti recepti ar foto uz receptes@delfi.lv. Interesantākās idejas publicēsim Tasty.lv recepšu katalogā. Ik mēnesi izvēlēsimies vienu, interesantāko recepti, kuras autoru gaida vērtīga balva no Tasty.lv!