Foto: Publicitātes foto
Strausa gaļa ir tā delikatese, ko baudīt ļoti īpašos gadījumus, kad uz svētkiem sapulcējušies jaunu garšu atklājēji. Tā kā tuvojas viena no populārā alkoholiskā dzēriena – degvīna – diena, strausa gaļas tartara recepte būs lieliski piemērota tematiskām svinībām.

Recepti īpaši Tasty.lv lasītājiem gaidāmajā šņabja dienā, kas visā pasaulē tiks atzīmēta jau 31. janvārī, sarūpējis restorāna Kaļķu Vārti pavārs Haralds Saušs, iedvesmojoties no Latvijā ražotā degvīna "Stolichnaya" garšas notīm. "Strausa gaļas maigums un degvīna spēcīgā pēcgarša veido perfektu garšu kombināciju, kuru novērtēs ikviens," par uzkodu stāsta Haralds. Laiks ķerties pie darba un pamēģināt!

Gatavo uzkodu

13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

50 gstrausa gaļa20 gHolandes siers5 gsaldētas cūku pupas (izlobītas)50 gķirbis8 gkaperu ziedi10 mletiķis3 gsāls10 gcukurs2 gestragons3 krustnagliņas kanēļa standziņa2 gSičuaņas pipari2 mlolīveļļa

Sagatavošana

1

Strausa gaļu attīra no cīpslām un apsāla, sagriež plānās šķēlēs un izdauza plānas ar gaļas āmuru.

2

Sarīvē Holandes sieru un sakārto slāņos ar strausa gaļu (aptuveni 1,5 centimetra biezumā). Virs kārtojuma liek slogu aptuveni uz vienu stundu, lai masa sablīvējas.

3

Ņem katlu un ielej 150 mililitrus ūdens, pievieno etiķi, cukuru, krustnagliņas un kanēļa standziņu. Uzvāra gatavu marinādi un izkāš caur sietu. Karstajā marinādē liek jau iepriekš sagatavotu ķirbi, (nomizotu un sagrieztu stienīšos).

4

Cūku pupām noņem mizu un piedod garšu ar olīveļļu, sāli, kapātu estragonu un sičuaņas pipariem. Uz šķīvja skaisti kārto marinēto ķirbi, strausa gaļas kārtojumu, cūku pupas un kaperu ziedus un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!