40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 gab.banāns1 gab.ola100 gjogurts100 gbrūnais cukurs naža galsvaniļa šķipsnasāls100 gmilti (labi garšos auzu vai griķu milti)0.5 TKcepamais pulveris naža galssoda70 gmandeļu skaidiņas2 saujasavenes (var izmantot arī saldētas)
Sagatavošana
1
Ar dakšiņu saspaidi vai sablendē banānu, liec masu bļodā ar olu, jogurtu un ar putojamo slotiņu samaisi.
2
Pievieno cukuru, vaniļu, sāli, miltus, cepamo pulveri un sodu, visu viendabīgi iemaisot.
3
Beigās viegli iecilā mandeļu skaidiņas ar avenēm.
4
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Pa to laiku mafinu pannā saliec papīra formas* un iepildi mīklu tajās, aizņemot aptuveni 1/3 no tilpuma.
5
Cep mafinus aptuveni 15-20 minūtes, līdz virskārta ir zeltaini brūna. Izņem pannu, atstājot mafinus atdzist iedobītēs un tikai tad tās izņem ar nazīša palīdzību, lai nesaplacinātu formu.
*No šī mīklas daudzuma sanāks 10-12 mafini, atkarībā no pannas izmēra.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit