Foto: Shutterstock
Pikantais cālis ķimeņu mērcē ar tomātiem un konservētiem turku zirņiem – lieliska ideja ātrām un gardām darbdienu vakariņām.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
eļļa cepšanai4 gab.ķiploka daiviņas2 gab.sīpoli1 gab.kārba tomātu mērce4 gab.tomāti1 TKķimenes1 gab.cālis350 gkonservēti turku zirņi pēc garšassāls kajēnas pipari malti sarkanie vai melnie pipari

Sagatavošana

1

Cāli sadala gabalos. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina. Sautējamā katlā uzkarsē eļļu, apcep ķimenes, pievieno sīpolus, ķiplokus un turpina cept, līdz tie ir caurspīdīgi.

2

Visas pārējās sastāvdaļas, izņemot cāli, ieliek sautējamā katlā, izmaisa, uz nelielas uguns maisot sautē 15 minūtes.

3

Cāli apcep pannā uzkarsētā eļļā pāris minūtes no katras puses un pievieno katla saturam, pievieno arī zirņus, apmaisa, uzliek vāku un sautē vēl 20–25 minūtes, līdz cālis gatavs.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!