Foto: Shutterstock
Izsmalcināta svētku cepeša versija - sulīga liellopa gaļas fileja kārtainajā mīklā. Velingtons ir tradicionāls britu svētku ēdiens, bet ies pie dūšas arī tiem, kuriem neiztrūkstoši svētku mielasta atribūti ir cepetis un pīrādziņi - šīs ēdiens ļauj apvienot abus šos labumus, papildinot tos ar mūsu mentalitātei tik tuvajām sēnēm.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgliellopa fileja3 ĒKolīveļla50 gsviests250 gbrūnie šampinjoni1 saujasvaigs timiāns100 mlsausais baltvīns12 šķēlesprošuto šķiņķis500 gkārtainā bezrauga mīkla, saldēta milti, pārkaisīšanai2 gab.olu dzeltenumi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

2

Liek fileju uz cepamās plāts, pārslaka ar eļļu, pārkaisa ar sāli, pipariem un cep krāsnī 15-20 minūtes, atkarībā no tā, kādu gaļas gatavības pakāpi vēlas sasniegt.

3

Izņem no krāsns, ļauj atdzist, ietin folijā un liek ledusskapī uz 20 minūtēm.

4

Gatavo sēņu pildījumu. Pannā izkausē sviestu, pievieno elļu un apcep smalki sagrieztas sēnes un timiānu, pievieno vīnu, sāli, piparus un turpina sautēt aptuveni 10 minūtes, līdz novārās liekais šķidrums. Pildījumam jābūt biezam, lai tas neslīdētu no karotes.

5

Izklāj uz darba virsmas pārtikas plēvi. Liek uz pārtikas plēves prošuto šķēles, tā lai tās nedaudz pārklātos viena ar otru. Uz prošuto liek 1/2 daļu sēņu pildījuma, tam virsū liek fileju, virs tās atlikušo sēņu pildījumu. Tad ar pārtikas plēves palīdzību aptin prošuto šķēles ap fileju un izvedo ruleti. Kamēr rullē mīklu, liek ruleti ledusskapī.

6

Olu dzeltenumus sakuļ ar ēdamkaroti ūdens.

7

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

8

Kārtaino mīklu atlaidina un izrullē , noziež tās malas ar olu. Fileju izņem no leduuskapja, uzmanīgi izritina no pārtikas plēves, liek kārtainās mīklas vienā malā un cieši satin. Jo ciešāk būs satīta mīkla, jo labāk. Ja mīklas veltnis nebūs pietiekami cieši satīts, cepšanās procesā veidosies gaisa burbuļi.

9

Pārziež veltni ar olu, liek krāsnī un cep 25-30 minūtes. Tad atdzesē 10 minūtes, sagriež šķēlēs un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!