Foto: Publicitātes foto
Vienkārša un garda brokastu omlete, kas tapusi "Aikāgaršo" skolēnu pavārskolā. Ēdienu kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavojuši Carnikavas pamatskolas 5.klases skolēni.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 mlpiens4 olas50 gkūpināts šķiņķis0.5 gab.paprika1 saujasmalki sagriezti svaigie spināti1.5 ĒKolīveļļa pēc garšassāls, svaigi malti pipari

Sagatavošana

1

Noskalo papriku un sagriež mazos kubiņos. Tādos pašos gabaliņos sagriež arī šķiņķi.

2

Sakuļ olas ar pienu, sāli un pipariem. Sakarsē pannu un uzlej olīveļļu.

3

Lej olu masu uz pannas un ar koka karoti maisa, līdz sāk izdalīties piena sūkalas.

4

Pievieno papriku un šķiņķi un turpina maisīt. Cep vēl 1 minūtei, pieliek spinātus, apmaisa un noņem no uguns.

5

Nedaudz apgrauzdē maizi tosterī vai cepeškrāsnī.

6

Salātlapas sajauc ar olīveļļu, citrona sulu un medu.

7

Olu kulteni pasniedz ar grauzdētu maizi un svaigiem lapu salātiem. Pārkaisa ar zaļumiem vai kresēm.

Ieteikums! Olu kultenis ir ļoti ātri pagatavojams un gana sātīgs brokastu ēdiens, tāpēc vari to gatavot, pievienojot arī citas sastāvdaļas. Izmēģini pagatavot olu kulteni tikai ar svaigiem lociņiem. Tās būs īstas pavasara brokastis!

Šī recepte ir no elektroniskās pavārgrāmatas "Aikāgaršo Online", kurā apkopotas 50 pavisam vienkāršas un gardas brokastu, pusdienu un vakariņu receptes, kuru pagatavošana būs pa spēkam ikvienam skolēnam, jo tieši skolēni ir piedalījušies šīs grāmatas tapšanā - sadarbībā ar "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavāru Normundu Baranovski, kurš 2013. gadā viesojās vairāk nekā 40 skolās visā Latvijā un mācot gatavot ēst teju 800 skolēniem.

Līdz ar 50 gardām receptēm, "Aikāgaršo" pavārgrāmata piedāvā iespēju sekot līdzi nelielām fotoreportāžām, kurās atspoguļots ēst gatavošanas process kopā ar Latvijas skolēniem, tādējādi sniedzot vērtīgu atbalstu tiem, kuri pie maltītes gatavošanas varbūt ķeras pirmo reizi. Tāpat pavārgrāmatā apkopoti padomi sabalansētam uzturam, kā arī Latvijas skolēnu atsauksmes par kopīgajām ēstgatavošanas nodarbībām šefpavāra vadībā. Grāmata paredzēta ne vien kā rosinājums skolēniem biežāk pašu spēkiem gatavot maltīti, tā arī var kalpot kā mācību līdzeklis mājturības stundās skolotājiem. Grāmatu apskatīt iespējams "Aikāgaršo" mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!