Foto: DELFI
Krāsainā, dzīvespriecīgā zemeņu kūka, tik garda, svaiga un aromātiska. Tā nav jācep, bet, lai kūka turētos kopā, izmanto želatīnu un laiku, tādēļ gatavo kūku dienu pirms pasniegšanas. Minētais produktu daudzums piemērots vienai lielai kūkai ar diametru 24 cm vai arī vari gatavot vairākas nelielas kūciņas. Recepti piedāvā restorāna "Bibliotēka Nr.1" konditore Laura Rozenfelde.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gzemenes (plus zemenes pamatnes nosegšanai)400 gsvaigais siers (Rasa, Filadelfija vai cits līdzīgs)300 gskābs krējums140 gcukurs20 gželatīns KŪKAS PAMATNEI:250 gcepumi80 gsviests2 ĒKkakao

Sagatavošana

1

Saskaņā ar ražotāja instrukciju uz iepakojuma aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu.

2

Pagatavo kūkas pamatni: sadrupina cepumus, sajauc ar kakao un kausētu sviestu. Samīca visu labi kopā un izklāj kūkas formas pamatni. Pamatnes nolīdzināšanai ērti izmantot ūdens glāzi, ar kuru kā ar stampiņu nogludina kūkas pamatni. Liek ledusskapī uz 10 minūtēm.

3

Tikmēr sagatavo kūkas krēmu. Zemenes sablenderē. Ar mikseri saputo svaigo sieru, skābo krējumu un cukuru. Pēc tam pievieno sablenderētās zemenes. Ūdens peldē izkausē želatīnu un pievieno krēma masai, izmaisa.

4

Kūkas pamatni nosedz ar veselām zemenēm, pāri lej krēmu. Liek ledusskapī vismaz uz 24 stundām. Grezno ar svaigām ogām vai ar burvīgiem zemeņu makarūnu cepumiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!