Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Starp daudzajām siera kūku receptēm šī patīkami izcelsies – pagatavo individuālas siera kūku porcijas, kurām nav nepieciešama cepšana. Tā vietā kūku stingru padarīs pievienotais želatīns, bet vasarīgu garšu piešķirs ķiršu garnējums.
720Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
PAMATNEI:125 gšokolādes cepumi (sasmalcināti)30 gsviests (izkausēts) PILDĪJUMAM:3 gab.želatīna lapas200 gsvaigais siers100 gpūdercukurs100 mlsaldais krējums1 citrona miziņa1 olas baltums VIRSKĀRTAI:250 gķirši (bez kauliņiem)4 ĒKpūdercukurs1 ĒKciete2 ĒKķiršu brendijs Piparmētru lapiņas dekorēšanai PIEDERUMI:4 nelielas apaļās kūku formiņas (6cm) cepamā panna izklāta ar cepamo papīru

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo pamatni: bļodā sajauc sasmalcinātos cepumus ar izkausētu sviestu. Visu kārtīgi samaisa.

2

Apaļās kūku formiņas (pirms lietošanas ietauko ar sviestu) liek uz cepamās pannās, un katrā no formām liek cepumu un sviesta masu, kuru stingri piespiež pamatnei. Cepamo pannu ieliek ledusskapī, lai cepuma pamatne sastingtu.

3

Gatavo pildījumu: želatīna lapas liek aukstā ūdenī un piebriedina.

4

Bļodā sajauc svaigo sieru, pūdercukuru, saldo krējumu un citrona miziņu. Sastāvdaļas kārtīgi samaisa.

5

Ņem uzbriedinātās želatīna lapas, izspiež no tām ūdeni, un izkausē tās bļodiņā mikroviļņu krāsnī vai karstā ūdens peldē. Želatīnu kārtīgi iemaisa svaigā siera masā.

6

Pēc tam stingrās putās sakuļ olas baltumu, kuru pēc tam iecilā svaigā siera masā.

7

Siera kūkas pildījumu sadala starp četrām formiņām, un cepamo pannu ar kūciņām liek ledusskapī atdzist un sastingt uz dažām stundām.

8

Gatavo ķiršu virskārtu: nelielā katliņā lej aptuveni 100ml ūdens un pievieno ķiršus un pūdercukuru.
Kad ūdens sācis vārīties un cukurs izkusis, ķiršus vāra aptuveni trīs minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti.

9

Cieti samaisa nelielā bļodiņā aptuveni ar divām ēdamkarotēm ūdens, un lej katliņā pie ķiršiem, nepārtraukti tos maisot. Šķidrumam ļauj nedaudz sabiezēt, pavāra vēl aptuveni minūti, un tad ņem nost katliņu no uguns.

10

Ķiršos iemaisa ķiršu brendiju. Ķiršu garnējumu atdzesē.

11

"Tasty" padoms: ja ķiršu brendija nav mājas bāriņā, bez tā var arī iztikt. Siera kūkas virskārta nebūs tik pikanta.

12

Kad siera kūciņas sastingušas, tās ņem rūpīgi laukā no formiņām, zem katras kūciņas paliekot platu nazi, lai noceltu no cepamā papīra. Ja apaļās formiņas viegli nenāk nost no kūkām, apkārt formām patur karstu dvieli. Tas palīdzēs kūciņām vieglāk izslīdēt.

13

Kūciņas liek uz deserta šķīvjiem, un ar karoti pa virsu liek ķiršu masu. Garnē ar piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!

"Tasty" padoms: ja mājās nav nelielo, apaļo deserta formu, gatavo recepti lielākā kūkas formā, kas diametrā ir aptuveni 20–24 cm. Sanāks viena liela, bet tikpat garšīga kūka, kuru sagriezt gabaliņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!