Foto: DELFI
Vien pusstundas laikā pagatavojami gardi, svaigi un veselīgi salāti, kas papildināti ar sulīgu vistiņu, vīnogām un grauzdētām saulespuķu sēkliņām. Īsti piemēroti gan ikdienas maltītei, gan svētku galdam.
25Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

atkauloti vistu šķiņķi bez ādas pēc garšassāls1 ĒKrapšu eļļa 'Risso'0.5 TKtimiāns1 ledus salāta galviņa0.5 paprika300 gvīnogas bez kauliņiem1 saujasaulespuķu sēklas MĒRCEI:4 ĒKrapšu eļļa 'Risso'3 ĒKbaltvīna etiķis1 ĒKgraudu sinepes pēc garšassāls1 TKbrūnais cukurs

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

2

Gaļu liek bļodā, pievieno eļļu, sāli, piparus, timiānu un apmaisa. Gaļas gabaliņus atstatus vienu no otra izvieto uz cepamā papīra un liek krāsnī uz 15–20 minūtēm.

3

Gatavo mērci. Lej eļļu ( "Risso" rapšu eļļu, bet to var aizstāt arī ar kukurūzas vai saulespuķu eļļu) stikla burciņā ar vāku, pievieno pārējās mērces sastāvdaļas un sakrata, līdz iegūta viendabīga, emulsijas konsistences mērce.

Foto: DELFI
4

Ledus salātu saplucina gabaliņos. Papriku sagriež plānos stienīšos. Gaļu izņem no krāsns, katru gabaliņu gareniski sagriež plānās šķēlēs.

5

Katrā šķīvī liek ledus salātus, tad papriku, gaļu un vīnogas. Visu pārlej ar mērci, pārkaisa ar saulespuķu sēkliņām, dekorē ar dīgstiem un pasniedz.


Lai labi garšo!

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!