Foto: Shutterstock
Gards un ātri pagatavojams svaigu ābolu ķīselis.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 lūdens5 gab.āboli1 saujadzērvenes200 gcukurs30 gkartupeļu milti citrona vai apelsīna miziņa1 saujakaltētas cidonijas kanēlis

Sagatavošana

1

Ābolus nomizo, izņem sēklotni, sagriež šķēlītēs.

2

Dzērvenēm izspiež sulu.

3

Ābolu mizām un dzērveņu miziņām pārlej karstu ūdeni un vāra 5 minūtes, tad nolej sietā.

4

Novārījuma ūdenim pievieno cukuru, garšvielas, ābolus un vāra, līdz āboli mīksti.

5

Tad pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu cieti un uzvāra līdz ķīselis uzmet burbuli, pielej izspiesto dzērveņu sulu un izmaisa.

6

Ķīseli izlej pa traukiem, pārkaisa cukuru, lai neveidojas plēvīte pa virsu un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!