Foto: Shutterstock
Garda un sātīga svaigo kāpostu zupa ar liellopa gaļu. Īpaši labi garšos, pasniegta ar skābo krējumu un kapātiem lociņiem.
150Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gliellopa gaļa0.5 neliela kāpostgalviņa1 ĒKsviests3 kartupeļi1 burkāns0.25 selerijas sakne1 sīpols pēc garšassāls1 lauru lapa pēc garšasmalti melnie pipari pēc garšassīpolloki

Sagatavošana

1

Nomazgā gaļu, liek to katlā un pārlej ar aukstu ūdeni. Liek katlu uz uguns, kad ūdens uzvārījies un parādās putas, noņem tās un vāra gaļu 1,5–2 stundas uz nelielas uguns. Tad gaļu izņem, sagriež gabaliņos un liek atpakaļ buljonā.

2

Pa to laiku sagatavo dārzeņus – nomizo un sagriež gabaliņos burkānu, kartupeļus, selerijas sakni. Sasmalcina kāpostus. Sīpolu nomizo un sakapā.

3

Pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus, burkānus un selerijas sakni. Kad saknes viegli apcepušās, liec tās buljonā. Pievieno ari kāpostus, lauru lapu un piparus. Zupai jāvārās vēl aptuveni 30 minūtes. Aptuveni 10 minūtes pirms vārīšanas beigām, pievieno zupai kartupeļus un sāli.

4

Kapātus lociņus vai citus zaļumus pievieno zupai, kad tā jau salieta šķīvjos. Pasniedz ar skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!