Foto: Shutterstock
Sviestā apcepti cepelīni gardai un sātīgai maltītei.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 kgkartupeļi1 gab.ola4 ĒKskābs krējums sāls milti200 gmalta gaļa2 gab.sīpoli rīvmaize

Sagatavošana

1

Pusi kartupeļu nomizo, novāra un karstus sastampā – kā biezputru gatavojot.

2

Otru pusi kartupeļu sarīvē uz smalkās rīves, caur drānu nospiež sulu, līdz masa ir sausa. Kartupeļu sulu nostādina, nolej, bļodiņā atstājot tikai kartupeļu cieti.

3

Rīvēto kartupeļu masai pievieno vārītos kartupeļus, sāli, krējumu, olu, cieti un samīca viendabīgā masā.

4

Gatavo pildījumu: gaļu ar sīpoliem apcep un pievieno rīvmaizi, sāli, piparus. Pildījuma masu atdzesē.

5

No kartupeļu masas veido plācenīšus un vidū liek gaļu, tad taisa ciet, bet uzmanīgi, lai malas neatnāk vaļā vārot.

6

Vāra viegli sālītā ūdenī, kam pievienota ēdamkarote kartupeļu cietes. Pēc uzpeldēšanas vēl 5–10 minūtes atstāj karstajā ūdenī zem vāka.

7

Ar putu karoti izņem no ūdens, nožāvē. Pannā uzkarsē sviestu, apcep cepelīnus pāris minūtes no katras puses, līdz tie ir skaisti zeltaini.

Pasniedz ar krējumu vai pannā sačurkstināta cauraudzīša mērci.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!