Foto: Shutterstock

Veselīgi salāti Tuvo Austrumu gaumē – tabulē (tabbouleh) ar bulguru, tomātiem, pētersīļiem, gurķiem un fetas sieru. Ja bulgurs netīk, to var aizstāt, piemēram, ar kuskusu.

60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
220 gbulgurs330 mlverdošs ūdens1 TKsāls1 citrona sula4 ĒKolīveļļa saujapētersīļi2 tomāti gurķis150 gfetaki siers

Sagatavošana

1

Katliņā lej ūdeni un nedaudz pavāra. Pieber bulguru, apmaisa un izslēdz plīti. Uzliek vāku un ļauj bulguram uzbriest 25 minūtes. Pēc tam bulguru uzbužina ar dakšiņu un ļauj atdzist istabas temperatūrā.

2

Bulguram pievieno sāli un citronu sulu, kārtīgi apmaisa un ieliek ledusskapī, lai atdziest pilnībā.

3

Tikmēr sagriež tomātus un gurķi, sakapā pētersīļus un sadrupina vai sagriež fetaki sieru.

4

Šīs sastāvdaļas pievieno bulguram, pārlej visu ar olīveļļu un salātus apmaisa.

5

Pasniedz uzreiz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!