Foto: Shutterstock
Fantastiski sulīgs un aromātisks Marokas stila sautējums. Tā gatavošanai var izmantot keramikas podu, tadžīnu vai čuguna sautējamo katlu. Svarīgs ir trauks, kuru var noslēgt ar vāku, tādējādi iesprostojot tvaiku pie sautējuma.
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 sīpols2 ķiploka daiviņas50 gmandeles700 gteļa gaļa šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari2 TKmilti1 ĒKeļļa1 TKkoriandrs2 cm ingvers1 kanēļa standziņa šķipsnaKajēnas pipari250 mlbuljons (vai ūdens)100 gmelnās plūmes100 gaprikozes

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni liek karsēties līdz 150°C temperatūrai. Smalki sagriež sīpolu un ķiploku. Mandeles būs vajadzīgas bez miziņām. Tādēļ vai nu nopērk uzreiz mandeles bez miziņām, vai miziņas noņem mājās, tās noplaucējot ar verdošu ūdeni: liek mandeles bļodiņā, aplej ar verdošu ūdeni un atstāj mandeles mirkt, līdz ūdens ir atdzisis. Pēc tam noloba miziņas.

2

Gaļu sagriež gabaliņos, apkaisa ar sāli, svaigi maltiem melnajiem pipariem un miltiem. Visu izmaisa, lai gaļa būtu nosegta viscauri ar miltiem.

3

Ja lieto čuguna katlu, to ar eļļu karsē uz plīts virsmas. Ja lieto keramikas podiņu vai tadžīnu, eļļu karsē pannā. Karstajā eļļā apcep gaļas gabaliņus, līdz tie karamelizējas brūni. Izņem gaļu no pannas/katla un noliek malā.

4

Pannā liek sīpolus un ķiplokus, karsē aptuveni vienu minūti. Pievieno koriandru, nomizotu ingvera gabaliņu, kanēļa standziņu un šķipsnu Kajēnas piparu. Turpina maisot karsēt, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.

5

Pannā/katlā liek atpakaļ gaļu un aplej ar buljonu (vai ūdeni) tik daudz, lai gaļa būtu tik tikko nosegta. Uz straujas uguns buljonu uzvāra, ar koka lāpstiņu noskrāpējot no pamatnes piecepumus. Ja pannā visam šķidrumam nav vietas, tas nekas, Svarīgi ir buljonu uzvārīt un no pannas apakšas buljonā izšķīdināt garšīgos piecepumus, pēc tam pannas saturu pārlej keramikas traukā un, ja nepieciešams, papildina ar verdošu buljonu.

6

Trauku ar gaļu liek sasildītā cepeškrāsnī un gaļu sutina pusotru līdz divas stundas. Pēc tam pievieno melnās plūmes un aprikozes, turpina sutināt vēl 30 minūtes, līdz gaļa un žāvētie augļi mīksti. Pagaršo, vai sautējumam ir pietiekami daudz sāls un melno piparu, ja nepieciešams, papildina.

7

Pasniedzot gaļai pa virsu kaisa kapātas mandeles. Piedevās pasniedz rīsus vai kuskusu. Kas vēlas, gaļas mērcē aptuveni 45 minūtes pirms beigām var ieguldīt kartupeļu gabaliņus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!