Foto: DELFI
Ja uzskati, ka īstenu soļanku nevar pagatavot bez sešu veidu gaļas, nierēm un skābētiem gurķiem, tad tālāk vari nelasīt. Bet, ja vēlies lietderīgi izmantot sezonas sulīgos tomātus, jaunos burkānus, sīpolus un kartupeļus, lai nepilnas stundas laikā pagatavotu tiešām gardu zupu, kas garšo uz mata kā soļanka, tad noteikti izmēģini šo recepti.
40Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 sīpoli3 burkāni2 kgtomāti3 kartupeļi150 gmednieku desiņas150 gkūpināts šķiņķis150 gtomātu mērce5 ķiploka daiviņas1 citrons1 melnās olīvas (mazā bundžiņa) dilles pēc garšassāls1 ĒKcukurs2 lauru lapas4 smaržīgie pipari

Sagatavošana

1

Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež šķēlēs. Jaunos burkānus un kartupeļus noberž, sagriež salmiņos. Desiņas sagriež ripiņās, gaļu – salmiņos.

2

Uzkarsē katlu, liek cepties desiņas un gaļu, pēc pāris minūtēm pievieno sīpolus un šķipsnu sodas, lai sīpoli ātrāk kļūtu zeltaini. Tad liek klāt burkānus un turpina cept 2–3 minūtes.

3

Katla saturam pievieno kartupeļus, pārlej visu ar elektriskajā tējkannā iepriekš uzvārītu ūdeni tā, lai viss būtu pārklāts. Uzliek katlam vāku un vāra 4-5 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.

4

Pa to laiku pusi tomātu sablendē, pārējos sagriež ripās vai biezās šķēlēs. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Dilles sakapā. Citronu sagriež divās daļās – pusei citrona norīvē miziņu un izspiež sulu, otru citrona pusi sagriež plānās šķēlītēs.

5

Sablendētos un sasmalcinātos tomātus liek katlā. Pievieno arī tomātu mērci, sāli, cukuru, lauru lapas, olīvas ar visu sālījumu, smaržīgos piparus, citrona mizu un citronu sulu.

6

Kad zupa sāk burbuļot, tā ir gatava. Iemaisa soļankā ķiplokus un nogriež uguni.

7

Ja no iepriekšējās dienas grila ballītes palikuši pāri pāris šašlika gabaliņi, sasmalcini tos un pievieno zupai, piešķirot virumam patīkamu, uz ugunskura oglēm gatavotas zupas aromātu.

8

Soļanku pasniedzot, tai pievieno dilles, citrona šķēlītes un skābu krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!