Foto: Privātais arhīvs
Ātri marinēti sīpoli, skābeni un kraukšķīgi, vasaras tomāti – superaromātiski un saldskābi, nedaudz bazilika, svaigi maltu melno piparu un balzamiko mērces… Un viss, neko citu pat nevajag vakariņās! Ar šādu pieteikumu recepšu konkursā "Sīpolu ceļš" piesakās Brigita, piedāvājot ātru un vienkāršu salātu variantu.
20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
2 tomāti2 sīpoli pēc garšassvaigs baziliks pēc garšassvaigi malti pipari pēc garšasbalzamiko mērce MARINĀDEI:1 šķipsnacukurs1 šķipsnasāls2 ĒKeļļa1 ĒKetiķis ūdens

Sagatavošana

1

Vispirms ātri iemarinēju jaunos sīpolus – ja mazi, griežu gredzenos, ja lielāki, tad pusapļos. Svarīgākais, lai sīpols būtu sagriezts plāni, tā tas iemarinēsies superātri!

2

Sīpolu gredzenus un pusapļus liek bļodiņā, pārkaisa pa šķipsnai cukuru un sāli, pielej nelielu etiķa šļuku, nedaudz eļļas un ūdeni. Ja vēlas, var pievienot arī balzamiko, bet man to patīk pārslacīt pāri jau gatavajiem salātiem. Šķidrumam pilnībā jānosedz sīpoli.

3

Tālāk darbs rokām – ņemot talkā pirkstus un plaukstu, sīpolus samaisa ar garšvielām, var droši arī samīcīt – lai cukurs un sāls ātrāk izkūst. Atstāj sīpolus marinēties kādas 10-15 minūtes.

4

Tomātus sagriež šķēlēs vai daiviņās – kā labāk patīk. Daudz krāšņāk un apetītlīgāk, ja izmanto dažādu krāsu un formu tomātus un griež tos dažādi – ķirštomātus uz pusēm, lielākus – daivās.

5

Tomātus kārto uz šķīvja, pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem, svaigu baziliku. Pāri kārto svaigi marinētos sīpolus. Pārslaka ar balzamiko mērci un bauda īstu vasaras garšu!

Šī recepte piedalās konkursā, kura galvenā balva ir ceļojums divām personām uz Peipusa reģionu Igaunijā, kurā viens no apskates objektiem ir arī slavenais Sīpolu ceļš.

Vai arī tavā virtuvē sīpols ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa? Pagatavo, nofotografē un atsūti mums līdz 7. augustam savu mīļāko ēdienu, kurā sīpols ir viena no galvenajām sastāvdaļām, nofotografē gala rezultātu, pieraksti recepti un pagatavošanas gaitu un sūti uz receptes@delfi.lv (ar norādi "Sīpolu ceļa konkurss"). Uzvarētāju noskaidrosim 16. augustā.

Ar konkursa noteikumiem iepazīsties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!