Foto: Shutterstock
Pavisam ātri un vienkārši pagatavojama konservēto tomātu zupa ar rīsiem. Zupai piešķirsi svaigāku aromātu un garšu, ja uzreiz pēc pagatavošanas iemaisīsi tajā sakapātus pētersīļus.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 TKolīveļļa1 sīpols1 burkāns1 selerijas kāts1 ĒKcukurs2 ĒKetiķis1 ĒKtomātu pasta400 gkonservēti tomāti1 ldārzeņu buljons140 grīsi saujapētersīļi

Sagatavošana

1

Lielā katlā uzkarsē eļļu un saber tajā sakapātu sīpolu, smalki sagrieztu burkānu un selerijas kātu. Dārzeņus apcep, līdz tie kļūst mīksti.

2

Tad pievieno cukuru un etiķi – karsē visu apmēram minūti. Uzreiz pēc tam dārzeņos iemaisa arī tomātu pastu.

3

Pēc tam dārzeņiem pievieno konservētos tomātus – ja gabaliņi lieli, tos nedaudz sakapā ar nazi. Visu pārlej ar buljonu, pieber zupai rīsus un vāra 20 minūtes, katliņam uzliekot vāku.

4

Kad zupa gatava, to pasniedz bļodiņās, virsū uzkaisot sakapātas pētersīļu lapiņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!