Foto: Shutterstock
Vienmēr un visur iecienīta - torte 'Napoleons'.
140Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 gmargarīns2 glāzesmilti1 gab.ola0.3 glāzeūdens1 ĒKetiķis 9%1 naža galssāls KRĒMAM:300 gsviests1 gab.bundža iebiezināts piens

Sagatavošana

1

Miltus izber kaudzītē uz galda, ieliek tajos margarīnu un sagriež mazos gabaliņos, tad ar nazi turpina kapāt, līdz margarīns sajaucas ar miltiem.

2

Ūdenim pievieno olu, etiķi, sāli un labi sajaukt. Sagatavoto šķidrumu lej mīklā, pa porcijām un ar nazi visu iekapā, līdz pievienots viss šķidrums un masa sakapāta viendabīga.

3

Mīklu sadala 10-12 porcijās, izspiež tādus kā plācenīšus un uz 30 minūtēm, ieliek ledusskapī.

4

Mīklu izņem no ledusskapja un katru gabaliņu izrullē apaļā, plānā aplī. Apļus (plātnes) liek uz cepešpannas un ar dakšiņu sadursta, lai mīkla neuzpūstu "burbuļus". Cep, līdz mīkla paliek zeltaina - katru plātni atsevišķi.

5

Krēms: sviestu sarīvē uz rīves vai sagriež smalkās strēmelītēs, sajauc ar iebiezināto pienu un labi sakuļ ar mikseri. Sagatavoto krēmu atdzesē.

6

Gatavās plātnes pārziež ar krēmu, liek vienu uz otras, nedaudz piepiežot ar rokām. Virsējo plātni pārziež ar krēmu un pārkaisa ar pārpalikušās mīklas drupačām.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!