Foto: Shutterstock
Īpašam mielastam pagatavo truša - burkānu sautējums ar šampinjoniem un zaļajiem zirnīšiem.
150Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

trusis etiķis mērcēšanai pēc garšaspipari pēc garšassāls sviests cepšanai3 šķēleskūpināts bekons2 sīpoli1 ĒKtomātu pasta10 gab.šampinjoni3 burkāni2 lauru lapas1 glāzezaļie zirnīši koriandrs1 ĒKmilti

Sagatavošana

1

Gaļu sagriež vidēji lielos gabaliņos un stundu mērcē etiķūdens šķīdumā (uz 1 l ūdens ņem 1ĒK etiķa).Pēc tam nomazgā, nosusina, ierīvē ar sāli, pipariem un strauji apcep sakarsētā sviestā.

2

Sautējamā katliņā apcep kubiņos sagrieztu kūpinātu cauraudzīti, pievieno kapātus sīpolus, tomātu pastu un turpina cept vēl 3–4 minūtes.

3

Tad katliņa liek apcepto gaļu, pievieno ripās sagrieztus burkānus, apceptas sēnes, lauru lapas un pipargraudus. Aplej ar verdošu buljonu un sautē uz mazas uguns aptuveni 2 stundas. Aptuveni 5 minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno blanšētus saldētos zirnīšus un korinadra vai pētersīļu zaļumus un iebiezina mērci ar iepriekš izkarsētiem miltiem, kas samaisīti ar nelielu daudzumu auksta ūdens.

Iesūtīja: pupu miza

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!