Foto: Wikipedia
Ukraiņu borščs ar gaļu derēs gan ikdienai, gan ciemiņus uzņemot.
120Minūtes
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
700 gliellopa gaļas mīkstums1 kgliellopa kauli2 gab.bietes350 gkāposti gab.kartupeļi2 gab.burkāni2 gab.pētersīļa saknes2 gab.sīpoli gab.ķiploka daiviņas ĒKtomātu pasta2 gab.paprika (vēlams sarkana)90 gsviests200 gskābs krējums2 ĒKcukurs3 ĒKetiķis 3%50 gpētersīļi lauru lapa melno piparu graudi malti melnie pipari sāls

Sagatavošana

1

Liellopu gaļas kaulus kārtīgi noskalo aukstā ūdenī, tad applaucē ar karstu ūdeni. Kaulus liek katlā, aplej ar aukstu ūdeni un izvāra buljonu. Izņem kaulus, buljonu nokāš un atkal liek uz uguns. Pēc tam, kad buljons uzvārījies, tajā liek gaļu un vāra līdz gatava, izņem gaļu un sagriež gabaliņos.

2

Bietes notīra, sagriež salmiņos, apsāla, apspricē ar etiķi, samaisa un liek pannā, kurā izkausēts sviests. Bietes pārkaisa ar cukuru un sautē līdz pusgatavas. Burkānus, pētersīļu sakni un sīpolus notīra, sagriež salmiņos un apcep sviestā.

3

Vārošā buljonā liek kubiciņos sagrieztus kartupeļus un uzvāra. Pievieno smalki sagrieztus kāpostus un vāra 10-15 minūtes. Pēc tam zupai pievieno bietes, apceptos burkānus, selerijas saknes un sīpolus, tomātu pastu vai 3 tomātus sagrieztus gabaliņos, papriku iztīrītu un sagrieztu salmiņos, mazu saujiņu veselos melnos piparus, sāli un melnos maltos piparus pēc garšas.

4

Visu uzvāra, samazina uguni un vāra vēl 5 minūtes. Pēc tam borščam pievieno sasmalcinātus ķiplokus, iepriekš sagriezto gaļu. Boršču noņem no uguns un ļauj nostāvēties 20-25 minūtes.

5

Pasniedz ar skābu krējumu un sasmalcinātiem pētersīļiem.

Iesūtīja: zaksiks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!